Kuchnia

mieso wieprzowe

Rolada serowa z mielonym mięsem

400-450 g sera żółtego w plastrach (proponuję wymieszać z serem wędzonym)
500 g mięsa mielonego
2 ząbki czosnku
300 g pieczarek
1 łyżeczka majeranku
sól,pieprz do smaku

Pieczarki pokroić i podsmażyć.

Blaszkę z piekarnika wyłożyć papierem pergaminowym.
Ser ułożyć na papierze ,nakładając pierwszą warstwę brzegami na siebie.
Zapiec 5 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni,aż do rozpuszczenia się sera.
Wyjać,ostudzić.
Do mięsa dodać pieczarki, posiekany czosnek,majeranek,doprawić solą i pieprzem.
Na zimnym zapieczonym serze rozsmarować masę mięsną,zawinąć w rulon.
Całą roladę zawinąć w papier pergaminowy,piec około 20-25 minut w temp.180 st.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation