Kuchnia

mieso wieprzowe

Gulasz madrycki

Składniki:
500 g szynki wieprzowej
250 g kiełbasy chorizo
300 g ciecierzycy z puszki
1/2 selera
1 marchewka
1 cebula
700 ml wody
2 liście laurowe
3 ziarenka ziela angielskiego
sól, pieprz
1/4 łyżeczki suszonego rozmarynu

Warzywa seler, marchewkę i cebulę pokrój w plasterki. Połóż w foremce, skrop odrobiną oleju i włóż do piekarnika rozgrzanego do 200*C na 10 minut.
Chorizo pokrój w plasterki, wrzuć na ciepłą patelnię i podsmaż. Wymnij kiełbasę i na wytopionym tłuszczu podsmaż szynkę pokrojona w kostkę. Wlej wodę, wrzuć ziele i liście laurowe. Duś do chwili aż szynka będzie mięciutka. Następnie dodaj kiełbasę i warzywa. Gotuj jeszcze 5 minut. Do gulaszu dodaj ciecierzycę wraz z wodą z puszki. Zamieszaj dopraw solą, pieprzem i drobno pokrojonym rozmarynem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation