Kuchnia

mieso wieprzowe

Tradycyjne mielone inaczej

800 g mięsa mielonego
1 bułka namoczona i zmielona.
2 jajka
1 duża posiekana cebula
3-4 ząbki czosnku
1 duża pierś z kurczaka
30 dag pokrojonych pieczarek
1 papryka żółta (niekoniecznie)
1 łyżeczka maggi do zup
sól.pieprz -do smaku

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć z cebulką oraz pieczarkami,pod koniec wrzucić pokrojąną paprykę.

Mięso mielone wymieszać z bułką,jajkami,czosnkiem oraz wystudzoną piersią z cebulką i grzybami.
Wszystko dokładnie wyrobić,doprawić przyprawami. po czym kotlety obtaczać w bułce tartej i smażyć
(Do środka kotleta można jeszcze włożyć jeden kawałek żółtego sera)

Czasami samo mielone mięso mieszam z upieczonymi szaszłykami które zostają z grilowania.
W ten sposób można zrobić równiez pieczeń rzymską.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation