Kuchnia

mieso wieprzowe

Panierowany kotlet schabowy z mozzarellą

Składniki:
6 plastrów schabu
1 kulka mozzarelli
pieprz, sól, papryka słodka
zmielony czosnek, bazylia i natka pietruszki
oliwa z oliwek
1 jajko
mąka pszenna
bułka tarta


Wykonanie:
Wykonać marynatę do mięsa: świeżo zmielone przyprawy dodać do kilku łyżek oliwy z oliwek, wymieszać.
Rozbić cienko kotlety, zanurzyć w marynacie,przykryć i wstawić na noc do lodówki.
Mozzarellę pokroić na 3 plasterki.
Schab wyciągnąć z marynaty, ułożyć na talerzu. Na 3 kawałki położyć po plasterku mozzarelli i przykryć drugim plastrem schabu. Przycisnąć brzegi do siebie. Otoczyć schabowe kanapki w mące, jajku, a na koniec w bułce tartej.
Smażyć z dwóch stron na złocisty kolor.
Podawać z ulubioną surówką i frytkami. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation