Kuchnia

śniadanka kolacyjki

Omlet z pieczarkami

SKŁADNIKI
6 pieczarek
1 pomidor
1 cebula
1-2 ząbki czosnku
3 jajka
3 łyżki mąki
2-3 łyżki tartej mozzarelli
sól pieprz masło lub oliwa z oliwek

INSTRUKCJA WYKONANIA
Cebulę posiekać w kosteczkę i zeszklić na łyżeczce oliwy lub masła. Delikatnie ją posolić. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Pieczarki umyć i pokroić w drobną kostkę. Dodać do cebuli. Smażyć, aż zmiękną i odparuje z nich nadmiar płynu i poukładać na wierzchu plastry pomidora. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Białka ubić na sztywno. Dodać żółtka, mąkę i delikatnie wymieszać. Odrobinę posolić i popieprzyć. Jajka wylać na pieczarki - delikatnie rozprowadzić. Smażyć, aż masa jajeczna się zetnie. Za pomocą okrągłego talerza, przełożyć omlet na drugą stronę. Całość posypać tartą mozzarellą i smażyć pod przykryciem, aż ser się rozpuści. Od razu podawać. Można jeść z dodatkiem ketchupu, ale bez też smakuje dobrze.Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation