Kuchnia

śniadanka kolacyjki

Pasta z makreli

składniki:
jedna dowolnej wielkości makrela
ok. 5-6 jajek
cienki szczypiorek
jedna duża cebula
majonez
sól i pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE
Zacznijmy od ugotowania jaj na twardo. Zdążą ostygnąć nim będą nam ponownie potrzebne. Kroimy cebulę tak drobno jak to tylko możliwe. Myślę, że dbałość o szczegóły bywa kluczowa, w przypadku prostych do przygotowania dań. Dobrze jest więc przemóc się, naostrzyć nóż i poświęcić cebuli nieco więcej uwagi, niż mamy na to ochotę. Pozbawiamy makrelę ości, a jajka ścieramy na tarce. Łączymy składniki dodając kolejno szczypiorek, majonez, sól i pieprz. Ot historia pasty z makreli, która zawładnęła naszym podniebieniem na długi, długi czas…
SMACZNEGO
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation