Kuchnia

dieta dukana przepisy

Pierś kurczaka w sosie pieczarkowym

Porcja dla: 1 osoby
Czas przygotowania: 20 minut Stopień trudności: średni

Składniki:
• filet z piersi kurczaka
• 100 g pieczarek
• cebula
• pół szklanki bulionu z kostki
• jogurt naturalny
• natka pietruszki
• rozmaryn

Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka opłucz, oczyść i pokrój w plastry. Oprósz solą, pieprzem i rozmarynem. Odłóż na kilka minut do lodówki.
Pierś podsmaż na beztłuszczowej patelni aż się zarumieni
Na patelnię wlej bulion i dorzuć posiekaną cebulę i pokrojone w plasterki pieczarki. Duś chwilę po przykryciem, następnie odkryj, aby zredukować sos.
Włóż kurczaka do sosu i duś przez 5 minut, aż będzie miękki.
Uwagi:

Potrawę zapraw jogurtem i obficie posyp natką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation