Kuchnia

dieta dukana przepisy

PANIEROWANY OTRĘBOWY KURCZAK
(Dukan, faza I)

SKŁADNIKI dla 2-3 osób:
- ok 1/2 szkl otrębów owsianych
- ok 1/3 szkl otrębów pszennych (u mnie żytnie)
- pierś z kurczaka (u mnie 4 filety z udek)
- 2 jajka
- przyprawy: sól czosnkowo-ziołowa, pieprz, papryka ostra i słodka

PRZYGOTOWANIE
Kawałki kurczaka oczyścić, rozbić lub pokroić na małe kawałki. Otręby zmielić lub trochę rozetrzeć w moździerzu. Jajko roztrzepać przyprawami. Dobrze rozgrzać teflonową patelnię. Obtoczyć każdy kawałek kurczaka najpierw w otrębach, potem w jajku. Smażyć ze wszystkich stron, najlepiej pod przykryciem, do zrumienienia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation