Kuchnia

kuchnia

Pulpeciki z indyka

mielone mięso z indyka 1/2 kg
bułka tarta 4 łyżki
cebula 1 szt
sól
pieprz
majeranek
mąka ziemniaczana
woda 1/2 litra
przyprawa do drobiu
listek laurowy
jajko

Przygotowanie
Mięso mielone z indyka przełożyć do miseczki, wbić jajko. Cebule pokroić bardzo drobniutko, podsmażyć na odrobinie oleju, wlać do mięsa. Dodać bułkę tartą, sól, pieprz, wyrobić. Wlać wodę do rondla, dodać trochę przyprawy do drobiu, listek i ziele, zagotować. Formować małe klopsiki, panierować w mące ziemniaczanej wrzucać do gotującego wywaru. Gotować na małym ogniu,około 15 min. Można jeszcze zagęścić sos trochę mąką. Doprawić do smaku.
Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation