Kuchnia

kuchnia

BIAŁA KIEŁBASA Z MUSZTARDĄ I MIODEM ZAPIEKANA W PIWIE

5 surowych lub parzonych białych kiełbas
3 duże cebule
2 łyżki miodu
3 łyżki musztardy francuskiej
250ml piwa jasnego


Sam przepis jest szybki i bardzo łatwy w wykonaniu. Cebulkę obieramy i kroimy w piórka. Przesmażamy na maśle, na średnim gazie. Ma się zeszklić i zmięknąć a nie przypalić. Mieszamy w miseczce miód i musztardę.



W naczyniu żaroodpornym rozkładamy cebulkę, następnie kładziemy na nią kiełbasy. Z wierzchu smarujemy je przygotowaną mieszanką. Zalewamy wszystko piwem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy do zarumienienia się wierzchu, około 30 – 40 minut. Szybko, łatwo i pysznie – gwarantuję!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation