Kuchnia

kuchnia

ŁAZANKI Z CUKINIĄ I PIECZARKAMI

1 cukinia
1 cebula
200 g pieczarek
2 ząbki czosnku
Pół pęczka koperku
Sól
Pieprz
250 makaronu łazanki (opakowanie)

Dodatkowo:
Olej do smażenia

Wykonanie:
Cukinię starłam na tarce na cienkie plasterki. Pieczarki również pokroiłam w plasterki, a cebulę w kosteczkę. Czosnek przecisnęłam przez praskę. Do garnka wlałam olej, na rozgrzany olej wrzuciłam cebulę, posoliłam i podsmażyłam. Następnie wrzuciłam pieczarki i ponownie podsmażyłam. Na koniec dodałam cukinię, dodałam sól, pieprz, czosnek, wymieszałam i wszystko chwilę smażyłam (do miękkości cukinii). Do warzyw dodałam koperek, ugotowany makaron i wszystko wymieszałam. Łazanki podałam posypane koperkiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation