Kuchnia

DANIA POLMIESNE I JARSKIE

Szparagi z makaronem


4 porcje:

500 g szparagów
250 g dowolnego makaronu
2 ząbki czosnku
100 g tartego żółtego sera
2-3 łyżki soku z cytryny
3 łyżki masła
koperek do posypania
sól, biały pieprz

Makaron ugotować według wkazówek na opakowaniu. Szparagi obrać, odciąć końcówki, umyć i pokroić na około 3 cm kawałki. Obrany czosnek pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać masło, włożyć szparagi i czosnek, posypać solą i smażyć na delikatnym ogniu przez około 10 minut. Gdy szparagi są miękkie dodać ugotowany makaron (łyżką cedzakową prosto z garnka w którym się gotował), tarty ser, sok z cytryny, pieprz do smaku. Delikatnie wymieszać, posypać koperekiem, podawać na głębokich talerzach. Smacznego.



4 porcje:

500 g szparagów
250 g dowolnego makaronu
2 ząbki czosnku
100 g tartego żółtego sera
2-3 łyżki soku z cytryny
3 łyżki masła
koperek do posypania
sól, biały pieprz

Makaron ugotować według wkazówek na opakowaniu. Szparagi obrać, odciąć końcówki, umyć i pokroić na około 3 cm kawałki. Obrany czosnek pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać masło, włożyć szparagi i czosnek, posypać solą i smażyć na delikatnym ogniu przez około 10 minut. Gdy szparagi są miękkie dodać ugotowany makaron (łyżką cedzakową prosto z garnka w którym się gotował), tarty ser, sok z cytryny, pieprz do smaku. Delikatnie wymieszać, posypać koperekiem, podawać na głębokich talerzach. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation