Kuchnia

kuchnia wege

Gulasz po meksykańsku - WEGE

Składniki:
dynia - 500 gramów
papryka - 2 sztuki
marchewka - 2 sztuki
ziemniaki - 3 sztuki
pokrojone pomidory z puszki - 400 gramów
czerwona fasola z puszki - 400 gramów
cebula - 2 sztuki
3 ząbki czosnku
papryczka chili - 1 sztuka
olej rzepakowy lub oliwa z oliwek - 2 łyżki
Knorr Naturalnie smaczne - Gulasz - 1
opakowanie
woda - 400 mililitrów
natka pietruszki lub kolendry - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
1. Warzywa umyj i pokrój w kostkę lub na plasterki. Z papryczki chilli usuń pestki i drobno
posiekaj.
2. W rondlu o grubym dnie przesmaż na oleju cebulę, dodaj marchewkę, paprykę i papryczkę
chilli, następnie ziemniaki, a na końcu dynię. Smaż mieszając przez mniej więcej 5 minut.
3. Następnie dodaj posiekany czosnek i pomidory z puszki. Wymieszaj i duś przez chwilę. Dodaj 400 ml wody, gotuj około 15 minut, następnie wsyp zawartość opakowania Gulaszu Knorr.
Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze przez około 10 minut.
4. Pod koniec gotowania odlej z puszki zalewę i dodaj fasolę do gulaszu. Podawaj posypane
świeżą natką pietruszki lub kolendrą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation