Kuchnia

Słodkie - bez pieczenia

•25 g nasion chia
•150 ml mleka (użyłam 2%)
•100 ml wody
•5 g wiórków kokosowych (płaska łyżka)
•1 dojrzały, spory banan (100g)
•1 łyżeczka ciemnego kakao
•1/2 łyżeczki kawy naturalnej
•3-4 łyżki wody
Nasiona chia mieszamy w rondelku z wodą i mlekiem, gotujemy na małym ogniu 10-15 minut, gdy całość zacznie wyraźnie gęstnieć - odstawiamy pod przykryciem na kolejne 10 minut.

Banana blendujemy wraz z odrobiną wody, kawą i kakao (jeśli nie masz blendera - utrzyj banana na papkę i wymieszaj z pozostałymi składnikami), mus przekładamy do miseczki/szklanki.

Do ugotowanych nasion dodajemy kokos, mieszamy i wlewamy pudding na warstwę musu, wierzch posypujemy odrobiną kawy dla ozdoby
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation