Kuchnia

Słodkie - bez pieczenia

DESER JAGLANY Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I MALINAMI

4 porcje




1/2 szklanki kaszy jaglanej (około 120 g)

2 szklanki mleka

1/2 łyżeczki cynamonu

150 g białej czekolady

płatki migdałowe do dekoracji




Kaszę umieścić na patelni i chwilę prażyć ciągle mieszając i uważający aby się nie przypaliła. Następnie umieścić na sicie i przelać wrzątkiem. Na koniec umieścić w garnku, zalać mlekiem i gotować na małym gazie około 20 minut ( w razie konieczności w trakcie podlać jeszcze mlekiem). Do ugotowanej i gorącej kaszy dodać pokruszoną na mniejsze kawałki białą czekoladę oraz cynamon. Całość dokładnie wymieszać tak aby czekolada rozpuściła się całkowicie. Nakładać do szklanek przekładając malinami i posypując płatkami migdałowymi uprażonymi na suchej patelni. Podawać schłodzone
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation