Kuchnia

Pierogarnia, naleśnikarnia ...

Najlepsze naleśniki do krokietów


Potrzebujemy:

250 ml mleka
250 ml wody
30 g oleju roślinnego
2 jaja
250 g mąki pszennej
pół łyżeczki soli

Wszystkie składniki miksujemy mikserem do uzyskania jednolitej konsystencji.
Ciasto odstawiamy, aby odpoczęło na około 10 minut.
Smażymy na suchej patelni, wlewając jak najmniej potrzebną ilość ciasta. Smażymy tylko do "obeschnięcia", będą blade.

Krokiety zawijamy wg uznania, później obtaczamy w jajku i bułce tartej, smażymy do zrumienienia.

Instrukcja dla użytkowników Thermomixa:

Potrzebujemy:

250 ml mleka
250 ml wody
30 g oleju roślinnego
2 jaja
250 g mąki pszennej
pół łyżeczki soli

Wszystkie składniki wkładamy do naczynia miksującego i miksujemy 30 s/obr.4.
Ciasto odstawiamy, aby odpoczęło na około 10 minut.
Smażymy na suchej patelni, wlewając jak najmniej potrzebną ilość ciasta. Smażymy tylko do "obeschnięcia", będą blade.

Krokiety zawijamy wg uznania, później obtaczamy w jajku i bułce tartej, smażymy do zrumienienia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation