Kuchnia

Pierogarnia, naleśnikarnia ...

Naleśniki z sałatą

Składniki:
Ciasto:
2-3 jaja,
1 płaska łyżka mąki pszennej,
1 płaska łyżka drobno,
pokrojonej natki pietruszki,
1 łyżka startego parmezanu,
tłuszcz.

Nadzienie:
zielona sałata,
chrzan,
plasterki szynki,
plasterki sera żółtego,
pasta z papryki.
Wykonanie:
Wszystkie składniki wymieszać i upiec 2-3 cienkie naleśniki. Wierzch każdego naleśnika posmarować chrzanem, rozłożyć liść sałaty, plaster szynki posmarowany pastą z papryki i plaster sera żółtego. Zwinąć jak roladę. Naleśniki pokroić w grube plastry. Przybrać liśćmi sałaty, drobno posiekanym szczypiorkiem i plasterkami rzodkiewki.
Podawać na zimno jako przystawkę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation