Kuchnia

Pierogarnia, naleśnikarnia ...

Tort naleśnikowy z grzybami

Składniki:
- 20 dag maki


- 2 jajka
- 200 ml mleka
- 30 dag grzybów leśnych mrożonych
- 40 dag pieczarek
- 3 cebule
- 10 dag startego żółtego sera
- kostka bulion grzybowy
- olej
- sól, pieprz

Sposób wykonania:
1. Jajka zmiksować z mlekiem, szklanką wody i mąką. Ciasto odstawić na 30 minut.

2. Patelnię rozgrzać, posmarować olejem. Wlać cieniutką warstwę ciasta. Smażyć naleśniki z obu stron na złoty kolor.

3. Cebule obrać, posiekać, zeszklić na oleju. Dodać pokrojone grzyby, wlać pół szklanki bulionu grzybowego (z kostki) i dusić na wolnym ogniu 30 minut, aż woda wyparuje. Przyprawić. Wymieszać z serem.

4. W natłuszczonej tortownicy układać na przemian naleśniki i farsz. Zapiekać 30 minut w temp. 180 st. C.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation