Kuchnia

kasze

Cukinia zapiekana z kaszą jęczmienną po meksykańsku
Składniki
Kasza jęczmienna perłowa
2 średnie cukinie
100g kaszy jęczmiennej perłowej Kupiec
1 papryka czerwona
1 papryka zielona
1/2 puszki kukurydzy
100 g żółtego sera typu gouda
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżka oliwy z oliwek
szczypta chilli
szczypta pieprzu
1/2 łyżeczki soli


Przygotowanie


Kaszę jęczmienną ugotować według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Cukinie umyć, przekroić wzdłuż na połowę. Łyżką wydrążyć gniazda nasienne tak, aby powstały łódeczki. Papryki pokroić w kostkę a kukurydzę osączyć. Ugotowaną kaszę, paprykę, kukurydzę i oliwę wymieszać. Przyprawić do smaku. Farszem wypełnić cukinie i obficie posypać startym żółtym serem. Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 30 minut. Można podawać z ketchupem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation