Kuchnia

BEZglutenowo Słodko

Kasza gryczana na słodko

Dziś propozycja idealna na śniadanie. Gryczana zawsze kojarzyła mi się z potrawami wytrawnymi. Ale ja lubię eksperymentować i teraz przedstawiam efekt takiego doświadczenia – to gryczana z miodem i kakao.

Składniki:

1,5 szklanki ugotowanej na sypko kaszy gryczanej (niepalonej TUTAJ kupiłam) lub komosy ryżowej
łyżka miodu
łyżka kakao lub karobu
łyżka masła kokosowego
garść suszonych malin lub inne suszone owoce
do ozdoby – wiórki kokosowe
cynamon
pół łyżeczki domowego cukru waniliowego
banan (do dekoracji), ja kupiłam TUTAJ
Karob, masło, miód i cynamon wymieszałam z gorącą kaszą. Na talerzach ozdobiłam malinami i wiórkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation