Kuchnia

BEZglutenowo Słodko

Ciasteczka z mąki ryżowej

Składniki:
1 ½ szklanki mąki ryżowej
½ szklanki sezamu
Garść rodzynek
3-4 łyżki cukru brązowego (lub więcej – według własnego smaku)
150 g masła
2 jajka
3/4 szklanki łuskanych nasion słonecznika

Przygotowanie:
Na stolnicy siekamy mąką w masłem. Dodajemy sezam , rodzynki, cukier i jajka, a następnie zagniatamy ciasto. Formujemy ciasteczka i obklejamy je w ziarnach słonecznika. Wykładamy na blasze pokrytej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni na ok. 20 minut, aż się ładnie przyrumienią. Aby uniknąć przypalenia ciastek od spodu, można je mniej więcej w połowie pieczenia przewrócić na drugą stronę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation