Kuchnia

BEZglutenowo Słodko

Bezglutenowe ciastka z ciecierzycy

Składniki:
1 puszka cieciorki
1/2 szklanki masła orzechowego
1/4 szklanki syropu klonowego, z agawy lub innego
1/4 szklanki mąki z amarantusa, użyłam Amarello
1/2 gorzkiej czekolady, drobno posiekanej
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
1/4 łyżeczki sody
1/2 łyżeczki proszku
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 175 stopni. Wszystkie składniki poza czekoladą zmiksować przy pomocy blendera na gładką masę. Następnie delikatnie wmieszać czekoladę.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nakładać po łyżce masy ciasteczkowej, następnie przy pomocy widelca spłaszczać ciasteczka. Piec przez 10 - 15 minut do czasu, aż ciasteczka będą złote. Następnie wyjąć z piekarnika i kompletnie wystudzić. Szybko, prawda?
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation