Kuchnia

BEZglutenowo Słodko

Ciasto z jabłkami. Bez glutenu, bez laktozy i bez jajek
Szybkie i łatwe ciasto z jabłkami

Składniki:
1,5 szklanki mąki ryżowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
pół szklanki oleju słonecznikowego
3/4 szklanki mleka ryżowego
3 łyżki miodu
4 małe jabłka
Mąkę wsypałam do miski, dodałam proszek oraz sodę. Następnie dodałam olej, mleko i miód. Wszystkie składniki wymieszałam za pomocą miksera. Jeśli ciasto jest zbyt gęste, należy dodać mleka, jeśli ciasto jest zbyt rzadkie, należy dodać mąkę.
Jabłka obrałam i pokroiłam w plasterki. Przygotowane jabłka dodałam do ciasta, wymieszałam za pomocą łyżki i całość przelałam do keksówki silikonowej.
Ciasto wstawiłam do rozgrzanego piekarnika 180 ºC na 50 min.

W międzyczasie należy sprawdzać za pomocą patyczka, czy ciasto jest upieczone czy surowe. Czas wypiekania zależy nawet od rodzaju piekarnika.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation