Kuchnia

Dania dla dzieci i niemowląt

Pasta warzywna do chleba | Ammniam

Składniki:
190 g ugotowanej, białej, małej fasoli,*
1 mała papryka czerwona,
2 średnie pomidory,
2-3 marchewki,
180 g dyni,
1 cebula,
2 ząbki czosnku,
1/2 łyżeczki cynamonu,
1/2 łyżeczki imbiru,
oliwa z oliwek,
sól .

Warzywa pokroić. Paprykę i dynię w kostkę, marchew w grubsze plasterki, pomidory i cebulę w ćwiartki. Następnie włożyć je do miski razem z dwoma ząbkami czosnku, dodać trochę oliwy (1-2 łyżki) i wymieszać. Tak przygotowane warzywa przełożyć na blachę i piec w temp. 190 °C do momentu, aż będą miękkie. Wystudzone warzywa połączyć z ugotowaną wcześniej fasolą i zmiksować na gładką masę. Dodać cynamon, imbir i sól do smaku.

Smacznego !

*fasolę najpierw należy namoczyć, a następnie ugotować w świeżej wodzie z dodatkiem majeranku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation