Kuchnia

Dania dla dzieci i niemowląt

Złociste placki z selera i marchewki | szczesliva

Składniki [porcja na 6 placków]:

1 szklanka startego na grubej tarce selera
1 szklanka startej na grubej tarce marchewki
1 duże jajko
1/3 szklanki mąki pszennej
1/4 szklanki wody
1 ząbek czosnku drobno starty
pół łyżeczki posiekanego lubczyku
sól i pieprz do smaku
olej rzepakowy

Sposób wykonania:

Roztrzepujemy jajko. Dodajemy wodę i mąkę, i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy lubczyk, czosnek, sól i pieprz, a na końcu odsączone z nadmiaru soku marchew i seler. Smażymy na oleju rzepakowym z dwóch stron na ładny, rumiany kolor [ok.5-8 minut z każdej strony].
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation