Kuchnia

coś na ząb

Sałatka z imbirem i grejpfrutem
Chrupka i niskokaloryczna, odświeżająca a zarazem rozgrzewa. O to sałatka którą musisz spróbować! Pekińska, marchew, świeżo poszatkowany imbir, soczysty grejpfrut oraz kostki kokosa z melisą. To połączenie zadziwi Wasze kubki smakowe :) Dzięki antyseptycznym właściwością imbiru i grejpfruta wzmocnicie dodatkowo układ immunologiczny Waszego organizmu. Gotowi?

Dla 1 osoby
Czas przygotowania: kilka minut

Składniki
Pół grejpfruta
3 cm gruby kawałek imbiru
Garść poszatkowane kapusty pekińskiej
Pół małej marchewki
kilkanaście suszonych kostek kokosa
Kilka świeżych listków melisy
1 łyżka oleju ryżowego
Ksylitol lub cukier 2 łyżeczki

Przygotowanie:

1/ Do miski przekładamy pokrojoną kapustę pekińską, obieramy imbir i szatkujemy bardzo drobno - dodajemy do pekińskiej
2/ Obieramy marchew, trzemy ją na dużych oczkach na tarce do miski z kapustą i imbirem. dodajemy kostki kokosa i melisę.
3/ Obieramy grejpfrut, odkrajamy kilka kawałków grejpfruta a z reszty wyciskamy sok. Kawałki dodajemy do sałatki a sok mieszamy z olejem i ksylitolem.
4/ Polewamy sos dressingiem, mieszamy i gotowe. SMACZNEGO!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation