Kuchnia

coś na ząb

Fasola mung z warzywami z patelni - jak zrobić? Przepisy na dania główne WINIARY

Potrzebne składniki:

fasola mung (1 szklanka)
papryka czerwona (1 sztuka)
cebula (1 sztuka)
pieczarki (20 dag)
rukla (1 garść)
Przyprawa JARZYNKA WINIARY (1 łyżeczka)
oliwa (1 łyżeczka)


Sposób przygotowania

Fasolę mun moczymy kilka godzin następnie gotujemy ją do miękkości ok 25 min. Odcedzamy i odstawiamy. Cebulę kroimy w piórka. Paprykę myjemy usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paseczki potem na pół. Pieczarki kroimy w plasterki. Czosnek siekamy drobno. Rukole myjemy i osuszamy w wirówce do sałaty. Na patelni na łyżce oleju podsmażamy czosnek , dodajemy cebule. Następnie dajemy paprykę i pieczarki. Wszystko razem smażymy. Podlewamy odrobina wody . Dodajemy wcześniej ugotowana fasolę - mieszamy.
Doprawiamy do smaku mielonym imbirem i przyprawa uniwersalną . Na drugiej patelni przygotowujemy sadzone jajka. Solimy je do smaku i posypujemy czarnuszką. Serwujemy na talerzu potrawkę na niej jajko i obok rukole pokropioną oliwą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation