Kuchnia

Do chleba

jadłonomia · roślinne przepisy: Co do chleba? Salsa z pomidorów i oleju z awokado

Składniki:
•3 pomidory malinowe
•3 łyżki tłoczonego na zimno oleju z awokado, ja użyłam oleju Oleofarm
•sok wyciśnięty z 1/2 limonki
•1/2 papryczki chili bez pestek
•pęczek kolendry
•sól i pieprz

Przygotowanie:
1.Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Następnie na dużej desce obrać je i posiekać w drobną kostkę, odlać sok zebrany na desce, a posiekane pomidory przełożyć do dużej miski.
2.Papryczkę chili posiekać w bardzo drobną pastę razem z kolendrą i dodać do pomidorów wraz z pozostałymi składnikami. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Schłodzić w lodówce i jeść na ulubionym pieczywie, grzankach lub tortillach.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation