Kuchnia

Zupy

Krem z porów - przepis Marty
Składniki (4 porcje):

1 litr wody
2 pory
1/2 selera
1 korzeń pietruszki
4 ziemniaki
1/2 łyżeczki lubczyku*
1 łyżka masła
1 pęczek koperku
sól i pieprz
*Lubczyk zastąpiłam łyżeczką zdrowej przyprawy do rosołu – samych suszonych warzyw i ziół, bez dodatku soli!

Pory pokroić w plasterki, pozostałe warzywa w mniejsze kawałki, zalać wodą, dodać lubczyk, łyżeczkę soli (można więcej zgodnie z upodobaniami), kilka ziarenek pieprzu (ziarenka wyjąć przed zmiksowaniem zupy, aby tego uniknąć można dodać od razu mielony pieprz do smaku) i gotować przez 30 minut. Dodać łyżkę masła, koperek i całość zmiksować. Można podawać z grzankami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation