Kuchnia

Zupy

Chłodnik z pomidorów i arbuza -

Składniki:
– 3 dojrzałe pomidory
– 1/3 średniej wielkości arbuza
– 2 ząbki czosnku
– 4-5 łyżek oliwy z oliwek
– 2 łyżki octu jabłkowego
– sól, pieprz
– ser pleśniowy lub inny o wyraźnym smaku
– bazylia

Przygotowanie:

Pomidory pokrójcie na mniejsze kawałki, pozbawiając je zielonych części. Arbuza obierzcie, usuńcie nadmiar pestek i włóżcie do misy z pomidorami. Dodajcie czosnek, oliwę i ocet jabłkowy. Zblendujcie całość
Doprawcie do smaku solą oraz pieprzem.
Podawajcie po schłodzeniu, a jeśli chcecie podawać od razu musicie wcześniej zadbać o schłodzenie arbuza i pomidorów. Do podania proponuję ser pleśniowy i bazylię.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation