Kuchnia

Dieta na Słodko

Ciasto czekoladowe ze śliwkami

SKŁADNIKI:
na dużą tortownicę
40 dkg mąki pszennej z pełnego przemiału
1/2 litra mleka
2 białka
1/2 kg wydrylowanych śliwek(ja dałam trochę więcej)
25 dkg białego sera
6 łyżek fruktozy
4 łyżki kakao
4 łyżeczki proszku do pieczenia
Zdjęcie - CIASTO CZEKOLADOWE ZE ŚLIWKAMI - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Śliwki z mojej działki - foto - Laura Śliwki opłukać, wydrylować i zasypać 2 łyżkami fruktozy. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao.
Białka ubić na pianę, dodać pozostałą fruktozę. Do piany dodawać na przemian mąkę z mlekiem i nadal ucierać. Na koniec dodać śliwki i rozkruszony biały ser i delikatnie wymieszać.
Wyłożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni około 50 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation