Kuchnia

Dieta na Słodko

PIERNICZKI
DLA DIABETYKÓW

Składniki na ok. 90 sztuk dla foremek o średnicy ok. 5 cm:

380 g mąki pełnoziarnistej
100 g cukru
3 łyżeczki sody oczyszczonej
2 łyżeczki cynamonu
3 łyżeczki przyprawy do pierników
1 łyżka miodu (ok.20 g) - PŁYNNEGO
4 jaja
1 jajko do posmarowania ciasteczek
Z podanych składników wyrobić gładkie ciasto. Przełożyć na oprószoną mąką stolnicę i rozwałkować na grubość około 2 mm. Foremką wycinać drobne ciastka.
Ciasteczka posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec 15-20 minut w NIENAGRZANYM wcześniej piekarniku w temperaturze 200'c. Przed pieczeniem można obłożyć je połówkami migdałów. Takie pierniczki najlepiej smakują bezpośrednio po przyrządzeniu. Smaczności !
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation