Kuchnia

GLUTEN FREE

Placki | Ewa po godzinach
KŁADNIKI:

- jedna duża cukinia

- cebula

- 2 ząbki czosnku

- jajko

- szklanka mąki pszennej ( ilość mąki może się zmienić ze względu na wielkość cukini, którą wybierzemy)

-sól

- pieprz

- olek do smażenia

PRZYGOTOWANIE:

Cukinię dokładnie myjemy następnie razem ze skórą i pestkami trzemy na tarce na grubych oczkach. Solimy. Czekamy 10-15 minut następnie odlewamy nadmiar wody ze startej cukini. Do tak przygotowanego warzywa dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojony w cienkie plasterki czosnek, jedno jajko. Całość mieszamy.Następnie cały czas mieszając dosypujemy mąkę. Mąki dodajemy tyle aby uzyskać płynną konsystencję ciasta. Na koniec doprawiamy do smaku solą i czosnkiem.

Tak przygotowane ciasto smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation