Kuchnia

GLUTEN FREE

Bezglutenowe placki z cukinii | Go gluten free
Składniki:

– 500g cukinii (2 sztuki)
– 300-400g ziemniaków (4 sztuki)
– 1-2 marchewki
– 1 cebula
– mały ząbek czosnku
– 100g mixu uniwersalnego mąki bezglutenowej
– 30g mąki z ciecierzycy
– 2 jajka
– 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
– sól, pieprz
– olej do smażenia

Cukinię zetrzeć na grubych oczkach i zasypać łyżeczką soli na ok 10 minut aby puściła sok, który należy odcisnąć i odlać. Marchewkę zetrzeć na drobnych oczkach. Na końcu zetrzeć ziemniaki aby nie miały czasu na czernienie. Cebulkę, natkę pietruszki, czosnek poszatkować drobno, połączyć z tartymi warzywami. Dodać mąki i jajka, wymieszać, doprawić i smażyć, nakładane łyżką, placki na rozgrzanym tłuszczu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation