Kuchnia

kuchnia

Seler z grilla a'la ryba - VeganbandaVeganbanda

korzeń selera 1 sztuka
pokruszone dowolne glony kilka łyżeczek
cytryna 1 sztuka
sól szczypta
pieprz szczypta
oliwa z oliwek kilka łyżeczek

Seler a’la ryba, czyli
grillowany filet z selera. Posypany pokruszonymi glonami, pieprzem i solą. Polany oliwą. Zapieczony z cytryną. Nic dodać, nic ująć.
Wykonanie:

Seler kroję na plastry grubości ok. 1 cm.
Układam na kawałkach folii, posypuję pokruszonymi glonami, solą i pieprzem.
Każdy plaster polewam łyżeczką oliwy i kładę na niego kawałek cytryny.
Zawijam w folię i piekę na grillu do miękkości (u mnie ok 20 minut)
Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation