Kuchnia

omlety, frittaty, placki, tortille, naleśniki

Ciciorkowo-kakaowe naleśniki z nadzieniem twarogowo-mangowym

Składniki na 3 naleśniki:
- 80g mąki z cieciorki
- 2 całe jaja
- 50g jogurtu naturalnego 2%tł.
- 10g gorzkiego kakao
- odrobina proszku do pieczenia
- coś do dosłodzenia - stevia/ ksylitol/ słodzik/ miód

Składniki na nadzienie:
- 100g chudego twarogu
- 50g jogurtu naturalnego 2%tł.
- 1/2 świeżego mango
- odrobina wody

Wszystkie składniki na naleśniki dokładnie blendujemy, jeżeli masa jest za gęsta dodajemy wodę aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Na rozgrzaną patelnię spryskaną sprayem lub posmarowaną małą ilością innego tłuszczu wylewamy połowę masy naleśnikowej i smażymy pod przykryciem, po ścięciu przewracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze przez chwilę. Robimy 3 naleśniki.
Składniki na nadzienie dokładnie blendujemy na jednolitą masę, możemy użyć też innych owoców. Gotowe!
Moja propozycja podania na zdjęciu.

Wartości odżywcze w 1 naleśniku z nadzieniem:
Białko: 19.9g
Tłuszcz: 7.0g
Węglowodany: 26.3g
245 kcal

http://www.kierunekfitness.com/#!CZEKOLADOWE-NALEŚNIKI-Z-NADZIENIEM-MANGO/c80d/56544b7b0cf29bcc7d6e08e4
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation