Kuchnia

omlety, frittaty, placki, tortille, naleśniki

Bezglutenowe naleśniki gryczane

Składniki:

1 szklanka mąki orkiszowej pełnoziarnistej (w wersji bezglutenowej mąki gryczanej!)
1/3 szklanki mąki ryżowej (dzięki temu ciasto będzie delikatniejsze)
szczypta soli
1 szklanka (lub więcej) mleka ryżowego
ewentualnie odrobina wody
Składniki połączyłam i mieszałam do otrzymania naprawdę jedwabistej masy o konsystencji gęstej śmietany. Można użyć miksera.

Patelnia do smażenia naleśników musi być rozgrzana. Każdy z nich smażyłam na bardzo małej ilości oleju kokosowego.

Można podawać je na słodko i słono. Tutaj z musem z banana, jabłek i siemienia lnianego oraz płynną gorzką czekoladą. Idealne, niedzielne śniadanie!

http://vegeluv.org/2013/04/22/idealne-vege-nalesniki/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation