Kuchnia

omlety, frittaty, placki, tortille, naleśniki

Bezglutenowe racuchy z jabłkami

Składniki (1 porcja, tj. 6-7szt.):
- 2 jajka
- 100g mąki ryżowej
- 1 duże jabłko
- 100g twarogu
- łyżka miodu
- cynamon do smaku
- szczypta soli
Oddzielamy żółtka od białek. Jabłko obieramy i ścieramy na drobnych oczkach, a następnie łączymy z żółtkami, twarogiem, miodem, cynamonem i połową mąki. Białka ubijamy na sztywną pianę z odrobiną soli. Łączymy zawartość obu misek i wszystko delikatnie mieszamy. Dodajemy resztę mąki i jeszcze raz delikatnie mieszamy. Smażymy z dwóch stron (ja smażę na oleju kokosowym) na złotobrązowy kolor.

Racuszki świetnie smakują bez dodatków (są miękkie i wilgotne), ale można je zjeść np. z jogurtem naturalnym lub musem jabłkowym i posypane rodzynkami. Co kto lubi :)

http://www.dziewczynainformatyka.pl/odzywianie/bezglutenowe-racuchy-z-jablkami
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation