Kuchnia

omlety, frittaty, placki, tortille, naleśniki

KOKOSOWE BEZGLUTENOW PANCAKES

Składniki:
160g białek jaj (4jajka L)
20g płatków jaglanych
15g mąki kokosowej
5g chipsów kokosowych
10g wiórków kokosowych
10g erytrytolu
10g białej morwy
5g chia seeds
10g masła migdałowego
10g dżemu malinowego no sugar added
olej kokosowy
Przygotowanie:

Białka ubijamy na sztywna pianę. Dodajemy do nich sypkie składniki (mąkę, płatki, wiórki, erytrytol, chia) i całość dokładnie ze sobą mieszamy. W tym czasie na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Masę dzielimy na równe porcje, wykładamy na patelnię, do środka wkładamy białą morwę i smażymy okrągłe placuszki. Pancakes podajemy z masłem migdałowym. Dekorujemy chipsami kokosowymi, dżemem oraz białą morwą.

Właściwości:

Wartość kaloryczna: 388,9 kcal
Białko: 27,1g
Węglowodany: 26,9g
Tłuszcze: 18,5g

http://agnieszkakulaga.com/kokosowe-glutenfree-pankaces/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation