Kuchnia

omlety, frittaty, placki, tortille, naleśniki

Kokosowe naleśniki z kaczką i jarmużem

Składniki

NALEŚNIKI

4 jajka
2-3 łyżki mąki kokosowej
50 ml mleka kokosowego
1/2 łyżeczki mieszanki curry (u mnie Curry słodkie BIO)
sól i pieprz
NADZIENIE

2 szklanki mięsa z kaczki (lub kurczaka) z rosołu
3 duże liście jarmużu
1 dojrzałe awokado
2 ząbki czosnku
2 łyżeczki oleju kokosowego
Wskazówki

15 min. 10 naleśników
Ciasto przyrządzamy tak jak w przypadku tradycyjnych naleśników. Mąkę dodajemy stopniowo uważając, by konsystencja ciasta była zbliżona do tego z tradycyjnej mąki. Na koniec dodajemy przyprawy. Naleśniki smażymy na dobrze rozgrzanej patelni aż przyrumienią się z każdej strony.

Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy, wrzucamy drobno posiekany czosnek i liść jarmużu pozbawiony łodygi. Dusimy pod przykryciem aż liście zmiękną. Dodajemy mięso z rosołu porwane na kawałki wzdłuż włókien, solimy i smażymy jeszcze chwilę (aż do podgrzania).

Naleśniki smarujemy obficie miąższem awokado, na wierzchu układamy mięso z jarmużem. Składamy na ćwiartki i podajemy.

http://cookitlean.pl/przepisy/nalesniki-kokosowe-z-kaczka-jarmuzem/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation