Kuchnia

Obiad przepisy

Galaretka : mięso z indyka, marchewka, jajko, kukurydza, groszek, pietruszka natka, bulion i żelatyna. Jedno z ulubionych moich dań na śniadanie lub kolację

Na początek proponuję zrobić próbę , bo nie wiem jakie ma pani miseczki i użyć 2 udźce indycze , 1 marchewkę , 3 jajka, 1 większą marchewkę - reszta to już do wyboru w zależności czy lubimy kukurydze i groszek - bulionu minimum 1 litr + żelatyna około 3 łyżeczek na pół litra. Gotujemy mięso i jajka - pod koniec gotowania bulionu dodajemy marchewkę pokrojona w dowolny kształt - może tez być bulion z kostek rosołowych. Układamy w misce dodatki - do ciepłego bulionu ( nie wrzątku ) dodajemy żelatynę i dobrze wymieszać - zalewamy naszą miseczkę lub kilka miseczek - jak wystygnie to przekładamy do lodówki , żeby szybciej stężała
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation