Kuchnia

Obiad przepisy

Kotlety z miruny oraz warzywny dodatek z białej kapusty lub tarta marchewka z jabłkiem

1,2 kg miruny bez skóry
1 średnia marchewka
1 cebula
1/2 małego selera
1 pęczek pietruszki
2 jajka
1 bułka czerstwa
mleko
bułka tarta do panierki
pieprz, sól
można też dodać:
- 2 ząbki czosnku
- małą pietruszkę korzeń
Bułkę namoczyć w mleku.
Odmrożony filet i warzywa kroimy i mielimy razem z odciśniętą bułką w maszynce do mielenia, pietruszkę natkę siekamy drobno. Wszystko mieszamy, dodajemy 2 jajka, pieprz i sól do smaku - należy w trakcie przyprawiania spróbować, żeby nie przesadzić.
Panierujemy i smażymy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation