Kuchnia

Obiad przepisy

Pieczeń wieprzowa ( z szynki ), ziemniaki i surówka z konserwowej fasolki szparagowej
Emotikon smile

================================================

Szynkę oprószyć domową jarzynką lub vegetą - pieczemy w garnku na oleju, na bardzo małym ogniu około 1,5 godziny ( przewracając co jakiś czas ) - podlewamy też co jakiś czas gorącą woda żeby mięso za bardzo się nie przypaliło ( wody około 1- 2 cm ).
Po upieczeniu mięso wyciągamy do wystygnięcia ( będzie się lepiej kroić ), a na bazie przypalonego tłuszczu w garnku robimy sos.
Zalewamy wodą około 1 l i dodajemy do smaku 1-2 kostki rosołowo - warzywne ( używam BIO oaza ) lub własne przyprawy "jarzynka" oraz odrobinę pieprzu cayenne i 2 posiekane ząbki czosnku.
Gdy się chwilę podgotuje zagęszczamy ( 1,3 szklanki wody i 1-1,5 łyżki mąki ).
Mięso kroimy i wkładamy do garnka - gotujemy kilka minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation