Kuchnia

Obiad przepisy

Jarzynowa na warzywnym bulionie z przypraw BIO oazy, do bulionu ( około 3 litry ) wrzucamy seler, pietruszkę i marchewkę, po paru minutach resztę warzyw i komosę - na koniec doprawiamy imbirem ( można użyć startego świeżego ), indyka gotowałem osobno, komosę można chwilę wymoczyć w zimnej wodzie i wypłukać przed wrzuceniem do gotującej zupy.

Gotowej zupy wyszło około 5 litrów:

składniki:

4-5 średnich ziemniaków ( pokrojonych w kostkę )
450 g mrożonej fasolki szparagowej - ja miałem akurat po pół paczki zielonej i żółtej
400 g kalafiora mrożonego
seler, pietruszka - po ugotowaniu do wyrzucenia
2 średnie marchewki starte na grubych oczkach
komosa ryżowa pół szklanki ( około 100 g )
przyprawy do bulionu + łyżeczka imbiru ( może być świeży )
ugotowany filet z indyka około 400 g
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation