Kuchnia

WEGE

WEGAŃSKIE TATARZENIE :) | weganon.pl
– 1 opakowanie wędzonego tofu ok. 200 g
– słoik suszonych pomidorów w oleju ok. 300 g
– pół szklanki gęstego przecieru pomidorowego
– 3 łyżeczki suszonego lubczyku
– 2 łyżki nieaktywnych płatków drożdżowych
– 2 szklanki ekspandowanego zboża (proso, ryż, żyto, kasza gryczana)
– 1 łyżeczka musztardy
– 1 łyżka ketchupu
– pół łyżeczki wędzonej, słodkiej papryki
– pół szklanki płatków owsianych
– sól i pieprz do smaku
– drobno posiekana mała cebula
– 1 starty ząbek czosnku


WYKONANIE:

– zboże zalać przecierem pomidorowym i odstawić na 15 minut
– z pomidorów odlać olej
– zmiksować pomidory z tofu, dodać zboże i ponownie zmiksować
– dodać płatki owsiane, wymieszać i odstawić na 15 minut
– dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać
– jeśli pasta jest zbyt gęsta, to można dodać przecieru pomidorowego
– pastę wstawić na godzinę do lodówki (nabiera smaku)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation