Kuchnia

WEGE

PASZTET BEZ PIECZENIA | weganon.pl
SKŁADNIKI:

– 0,5 kg pieczarek
– szklanka zielonej soczewicy
– szklanka pestek słonecznika
– pół łyżeczki wędzonej, słodkiej papryki
– pół łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
– 2 łyżeczki majeranku
– 1 starty ząbek czosnku
– sól, pieprz i gałka muszkatołowa do smaku


WYKONANIE:

– soczewicę ugotować do miękkości i przelać na sicie zimną wodą
– pieczarki pokroić na mniejsze kawałki i usmażyć bez tłuszczu
– słonecznik zmielić na mąkę i dodać do miski
– soczewicę i grzyby zmiksować na gładko i dodać do słonecznika
– dodać czosnek, wszystkie przyprawy i dokładnie wymieszać
– włożyć do słoików i wstawić do lodówki
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation