Kuchnia

Moje gotowanie

Zupa na ostro

Jak łatwo i szybko przygotować ostra zupę chińską?
Potrzebne nam będą składniki :
-podwójna pierś z kurczaka, pocięta w paski (może też być filet z nóżek z kurczaka)
- czerwona papryka, pocięta w paski
- mrożona mieszanka warzyw chińskich
-1 łyżeczka przyprawy do kuchni chińskiej
- 1 łyżeczka przyprawy chińskiej 5 smaków
- 1 suszone chili peperoncini
- 1 rosołek z kury
-sól, pieprz

Kurczaka gotujemy w 2 litrach wody około 20 minut z dodatkiem rosołku. Po tym czasie dodajemy
warzywa i gotujemy do ich miękkości, gdy warzywa są prawie miękkie dodajemy przyprawy , gotujemy. Można doprawić do smaku solą i pieprzem . Jeśli smak będzie wciąż mało wyrazisty dodać więcej przypraw chińskich. Można podawać z ryżem, makaronem lub jeść bez żadnych dodatków.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation