Kuchnia

Moje gotowanie

Ciemne ciasteczka kokosowe ( 19 sztuk)
Składniki
100 g masła
1/2 szkl cukru trzcinowego
szczypta soli
1 jajko
1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szkl mąki pszennej
1 szkl wiórek kokosowych
3 łyżeczki ciemnego kakao

Masło zmiksować z solą i cukrem. Następnie dodać jajko, jogurt, potem wsypać suche składniki (mąkę, sodę, proszek do pieczenia, wiórki, kakao). Wymieszać łyżką. Z tak przygotowanego ciasta uformować kuleczki – ciasto jest lepkie, dlatego dłonie obsypujemy mąką, aby sobie ułatwić . Ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub wysypanej mąką. Każde ciastko spłaszczyć dłonią. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 st.C z termo obiegiem przez około 18 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation