Kuchnia

cukiereczki

Triple Chocolate Cookie Dough Truffles - The Chunky Chef
Składniki

1 szklanka masła w temperaturze pokojowej, 1/2
1/2 szklanki cukru pudru
1/2 szklanki brązowego cukru
1/2 filiżanki mleko skondensowane słodzone
3/4 łyżeczki ekstraktu z wanilii
1 szklanka mąki
1/2 łyżeczki soli
1 szklanka mini chipsy czekoladowe
1 szklanka wafle topienia ciemna czekolada
1/3 filiżanki mleka czekoladę

Instrukcje

W mikserze (lub miksera ręcznego), śmietany i masła razem na obu cukrów Med-dużym ogniu utrzeć na puszystą masę.
Pokonać w słodzonego skondensowanego mleka i ekstrakt waniliowy.
Pokonał w soli i mąki. Wymieszać z mini chocolate chips.
Użyj małego miarka cookies lub pomiaru łyżka łyżką miarka się małe porcje ciasta. Korzystanie ręce, pleśń w kształty kulkowych.
Umieść na woskowanego papieru podszyciem blasze i zamrozić, aż ciało stałe.
Doprowadzić 1 cal wody do wrzenia w małej rondel. Ciemne wafle czekoladowe w małej szklanej misce i umieścić miskę na górze rondlu, dzięki podwójnej kotła. Nie dopuścić do dna miski dotykać wody!
Rozpuść czekoladę, często mieszając, aż będzie gładkie i kremowe.
Wyjąć kulki z zamrażarki. Włóż wykałaczkę w kulę i zanurzyć w roztopionym czekolady.
Umieść piłkę na papierze do pieczenia pokryte woskiem arkuszu w celu umożliwienia czekolada twardnieje.
Powtórz z pozostałymi kulkami.
Gdy czekolada stwardnieje, należy wyjąć wykałaczki i używać mały nóż do masła bądź z tyłu łyżce rozmaz rozpuszczoną czekoladę na wykałaczkę dziury.
Melt mleka czekoladę i skropić na wierzchu kulek.
Umieścić w lodówce do utwardzenia i ustawić.
Przechowywać w lodówce, aż będą gotowe do jedzenia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation