Kuchnia

cukiereczki

Domowe czekoladki - odrobina słodyczy nie zaszkodzi! - powiedz dietom nie
Kokosowe nadzienie – ok. 15 czekoladek (zależy oczywiście od wielkości foremek, ja miałam dosyć małe):
domowe pralinki czekoladki z nadzieniem kokosowym

2-3 łyżki wiórków kokosowych
1 łyżka śmietanki 36%
1-2 łyżki cukru nierafinowanego
1 kropla aromatu waniliowego (można też użyć rumowego, śmietankowego, migdałowego – jak kto woli)
Wykonanie:

Czekoladę rozpuszczamy w mikrofalówce (mieszamy co 15-20 sekund). Naszą czekoladę najlepiej byłoby utemperować, o czym można poczytać tutaj. Ja jednak jestem zbyt niecierpliwa, więc skończyło się na szybkim jej rozpuszczeniu. Po roztopieniu czekolady smarujemy cienko brzegi i dno foremek, następnie wstawiamy na kilka minut do zamrażarki. Proces powtarzamy 3 razy. Pamiętajmy, aby zostawić trochę czekolady na pokrycie góry naszych pralinek;)

Nadzienie kokosowe:
Wszystkie składniki mieszamy w garnku na małym ogniu, odstawiamy do ostygnięcia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation